Allerzielen Alom

Een kijkje in de keuken

Het is onze ambitie om de viering van Allerzielen Alom als ritueel overdraagbaar en herhaalbaar te maken. Daarom is ervoor gekozen om alle onderdelen, kunstvormen en inrichtingselementen overzichtelijk uiteen te zetten.

De afgelopen vijf jaar hebben we binnen Allerzielen Alom gezocht naar nieuwe vormen voor herdenken op begraafplaatsen. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle kunst-, educatie‑, en documentatievormen die samen met de kunstenaars, gemeenschappen, nabestaanden en initiatiefnemers tot stand zijn gekomen. Sommige vormen zijn zelfstandig ontwikkeld, andere ontstonden in opdracht of op basis van een bestaand maar nog onvolkomen idee. Onder regie van Ida van der Lee zijn de ideeën zo nodig interactief of multidisciplinair gemaakt. In haar nieuw boek “De Muze van het Herdenken” is een inventarisatie van alles wat op die manier ontstaan is binnen Allerzielen Alom. Het is tevens een overzicht of database met onderdelen die besteld kunnen worden door iedereen die een viering wil organiseren. Het volgen van een masterclass voor organisatoren is een aanbeveling. Sommige rituele kunstvormen zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld trainingen, therapieën of schoolprogramma’s. Alle kunstvormen en rituelen zijn ontwikkeld binnen het auteursrechtelijk beschermde concept Allerzielen Alom.

Op deze website geven wij een kijkje in de keuken. Iedere organisatie die een Allerzielen viering op soortgelijke manier wil uitvoeren kan zich laten inspireren door deze lijst met voorbeelden. Let wel op de kwaliteitskriteria en auteursrechten t.o.v. het gebruik van de verschillende kunstvormen alsmede het gebruik van de naam ‘Allerzielen Alom’. Sommige kunstvormen kunnen na overleg en met toestemming van de kunstenaars ook zelf uitgevoerd worden. Voor meer informatie en het eventueel bestellen of huren van de een of andere kunstvorm, neem contact op met Ida van der Lee, info .

Klik hier voor een catalogus van alle rituele kunstvormen. Aanbod 2011 Studio Ritual Art