Allerzielen Alom

Boekpresentatie en Allerzielen Alom markt


Datum: 26 september 2010

Locatie: Winthontstraat, Amsterdam
Op zondag 26 september 2010 werd de nieuwe publicatie van Ida van der Lee, ‘De muze van het herdenken – Vijf jaar Allerzielen Alom’ gepresenteerd. Tevens werd een Allerzielen Alom markt gehouden. In totaal namen meer dan 100 bezoekers deel aan de activiteiten. Hiervoor dankt de organisatoren de bedrijven Stipo en Ateliers Westerdok voor het beschikbaarstellen van hun ruimtes in de Winthontstraat.

‘De muze van het herdenken – Vijf jaar Allerzielen Alom’ is een kleurrijk boek dat zichtbaar maakt hoe kunst het Allerzielenfeest in een seculiere samenleving opnieuw betekenis geeft. De auteurs zijn Dirk van Weelden, Thomas Quartier en William Arfman van de Radboud Universiteit, kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze en kunstenaar Ida van der Lee. Het boek bevat een overzicht met beschrijvingen van alle kunstvormen. Samen met afbeeldingen, de citaten en interviews geeft het boek een compleet beeld van Allerzielen Alom.

Voorafgaande aan de boekpresentatie heeft William Arfman van de Radboud Universiteit de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar nieuwe rituelen rond de dood. Ellen Klaus van Kunst en Cultuur Noord-Holland leidde het gesprek met het publiek. Zij heeft vervolgens een interview gehouden met de initiatiefnemer van Allerzielen Alom, kunstenaar Ida van der Lee, alsmede Allerzielen Alom master class docent Saar Frieling. Zij hebben de ervaringen van vijf jaar Allerzielen Alom en de ideeën voor de toekomst besproken. Aansluitend heeft Van der Lee het eerste exemplaar van het boek gepresenteerd aan Lies Verver, nabestaande uit Blaricum (Kaarten aan de partytent).

Na de boekpresentatie werd de eerste Allerzielen Alom kunstmarkt gehouden. Ontwerpers en kunstenaars presenterden hun voor Allerzielen Alom ontwikkelde producten, kunstvormen of diensten. Bezoekers maakten kennis met rituele kunstvormen als het Namen zingen, het Hiernamaals of het Tijdkantoor. Iedereen die zelf een Allerzielenviering wil organiseren kan deze producten en diensten bestellen of huren. Voor informatie en bestellingen neem contact met Ida van der Lee, info .

Persbericht 26 sep

Het boek ‘De muze van het herdenken – Vijf jaar Allerzielen Alom’ is te bestellen bij:
inf0
Prijs Eu 17,50 (96 pagina’s) + verzendkosten