Allerzielen Alom

Nabestaanden

Nabestaanden zijn een groep die zo breed is als de samenleving zelf. Iedereen heeft wel doden te betreuren. Binnen Allerzielen Alom kunnen alle nabestaanden terecht. Of je nu in de rouw bent of gewoon aan een dode wil eren. Een keer per jaar is er ruimte om de doden te ‘re-creëren’.

Inmiddels hebben veel nabestaanden aan Allerzielen meegedaan door bij een graf iets bijzonders te doen. Zij hebben deelgenomen aan workshops en mooie ideeën met of zonder de hulp van een kunstenaar ten uitvoer gebracht. Ook al moesten zij soms hun angst overwonnen, ze hebben het als een intense belevenis ervaren. Hun reacties waren telkens zeer positief. Zij zijn een voorbeeld voor anderen geweest.

Dan zijn er de nabestaanden wiens doden zijn gecremeerd, ver weg begraven of waarvan de graven al zijn geruimd. Zij hebben geen plek om naar toe te gaan, maar krijgen binnen Allerzielen Alom ook ruimte krijgen om hun doden te gedenken. Ze creëren soms een eigen plek of zien mooie kansen bij de collectieve vormen die wij aanbieden, zoals namen zingen of een bakje laten drijven.