Allerzielen Alom

Vieringen in 2011

In oktober en november staan er vieringen gepland, wel dan niet direct door Allerzielen Alom zijn georganiseerd. Wel zijn wij ook betrokken bij laatste doordat we bijvoorbeeld de organisatoren hebben opgeleid of omdat we kunstenaars en kunstvormen leveren.

Dinsdag, 1 november van 18 tot 20 uur, Levende Namen, Nieuwe Begraafplaats Lochem

In Lochem houden ze dit jaar voor het eerst een viering geïnspireerd door het concept van Allerzielen Alom. Levende Namen wordt vormgegeven door initiatiefnemers Gerthe Lamers (cultuurmakelaar) en Anna Veenstra (ritueelbegeleider). Zij hebben veel locale kunstenaars en vrijwilligers gevonden om hun viering vorm te geven. Het is mooie groene begraafplaats met een bijzonder entree poort. Er is veel ruimte.

Nieuwe Begraafplaats Lochem – Zutphenseweg 93 – 7241 KP  Lochem

Donderdag, 3 november van 19.30 to 21.30 uur, Allerzielen Alom, Algemene begraafplaats in Zwanenburg.

Allerzielen Alom in Zwanenburg is een project op maat van Amateurkunstencentrum PierK. Projectleider Joke Rood, docent/kunstenaar Anne-Marie Corman en Simone de Groot volgden in 2010 de masterclass voor organisatoren bij Ida van der Lee. De begraafplaats is klein en intiem en op de avond zijn er veel mooie rituele kunstvormen te beleven.

Algemene Begraafplaats, Kerkhoflaan 91, 1161 JA Zwanenburg

Vrijdag 4 november van 19 -21 uur Namen Noemen Amerpoort, Baarn

Vorig jaar was de eerste viering ondanks de regen zeer geslaagd. Dit jaar voor de tweede keer. Een groot team van medewerker toveren hun ‘dorp’ om tot een sfeervolle stad voor de doden. Annemieke Kappert volgde vorig jaar de masterclass en heeft haar opgedane kennis gelijk dat zelfde jaar in praktijk gebracht.

Zorginstelling Amerpoort, Zandheuvelweg 11, 3744 MN Baarn

Woensdag 9 nov 19–22 uur Allerzielen Velsen Verlicht op begraafplaats De Biezen.

Alweer voor de derde keer wordt in Velsen een Allerzielen viering gehouden op de sfeervolle begraafplaats De Biezen, een ontwerp van landschapsarchitect Zocher die ook Zorgvliet in Amsterdam ontwierp. Alice Loeters Persoonlijke Uitvaartverzorging organiseert dit in samenwerking met de gemeente Velsen.

Begraafplaats De Biezen, Kweekerslaan 21, Santpoort-Noord