Allerzielen Alom

Wetenschap

Vanuit de wetenschappelijke hoek is er telkens interesse voor onderzoek. Dit omdat Allerzielen zich op het snijvlak van kunst, religie, landschap en antropologie begeeft. Het is belangrijk dat onafhankelijke instellingen meekijken en het in een groter perspectief kunnen plaatsen.

De Radboud Universiteit volgde Allerzielen Alom binnen hun onderzoek ‘Refiguring death rites’. De enquêtes van 2007 worden weer verspreid en de uitkomsten geanalyseerd.De Universiteit Wageningen nam Allerzielen Alom op in een publicatie over ‘Kunst en transities’. In 2008 heeft een William Arfman van de Universiteit Leiden Allerzielen Alom avonden bezocht en dit verwerkt in zijn scriptie ‘Analysing Allerzielen Alom, material culture in an Emerging Rite’

Sandra Trienekens is als lector verbonden aan de Hogeschool Amsterdam  en doet onderzoek naar kunst en sociale cohesie. Allerzielen Alom wordt binnen dit kader gevolgd. Wytze Kuijper is conceptueel planoloog & proces coördinator. Hij doet onderzoek naar de toekomst van de dood in stedelijk gebied en landschap. Allerzielen Alom wordt opgenomen in de publicatie over rituele landschappen.